Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 10. 2022

Oktobrska izdaja VKO novičnika 2022

Celotna nova številka VKO novičnika je namenjena predstavitvi projekta Razvoj storitev vseživljenjske karierne orientacije in krepitev Nacionalne koordinacijske točke za VKO – NKT VKO (2016–2022).

Predstavljajo glavne naloge, ob tem pa podrobneje orišejo podporo Nacionalni strokovni skupini, naštejejo VKO pripomočke in orodja, ki so nastala v projektu, in zapišejo namen številnih daljših in krajših izobraževanj in usposabljanj ter število oseb, ki so jih dosegli.

V teh letih so ustvarili številna strokovna gradiva, med drugim Etične smernice po IAEVG, JUMP karte, gradivo pilotnega programa vključevanja VKO v srednješolski program, Praktični vodnik po neznanih vodah kariernega svetovanja in še mnoga druga; pripravili so več kot 500 kratkih opisov poklicev, ki so bili podlaga za prenovo spletne strani Moja izbira; razvili so standarde kakovosti za področje zaposlovanja.

Naslovna slika VKO novičnika maj 2022.

Med promocijskimi aktivnostmi omenjajo nagradni natečaj »Vem, kam grem«, ki so ga za osnovnošolce pripravljali šest jeseni zapored. V času izvajanja projekta so redno informirali skoraj 870 naročnikov VKO novičnika – delili so novice in prispevke, primere dobrih praks ter gradiva ali dogodke s področja vseživljenjske karierne orientacije.

Z oktobrom se bodo aktivnosti projekta iztekle, obljubljajo pa, da bodo vsebine še naprej dostopne na spletnem mestu VKO točka.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content