Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

24. 2. 2021

Odkrivamo temo letošnjega virtualnega Tedna možganov

Že tradicionalno se dogodki Tedna možganov prirejajo po vsej Sloveniji. Letos v virtualni izvedbi lokalne ekipe sodelujejo še tesneje, saj program pod naslovom Človek ni otok pripravljajo skupaj. Tema letošnjega Tedna možganov so torej odnosi.

Letos organizatorji ponujajo predavanja, ki bodo potekala v živo preko spletnega prenosa na dveh kanalih hkrati. Nekatera predavanja bodo dostopna na SiNAPSINEM Youtube kanalu tudi za kasnejši ogled. Filmski program poteka v dveh delih: spletni ogled filmov bo mogoč pred začetkom Tedna možganov od petka do nedelje (12. – 14. 3.), med Tednom možganov pa si boste lahko v živo ogledali komentarje filmov. Vse delavnice – tako za otroke kot za odrasle – bodo potekale preko spletne platforme Zoom.

Pridružite se pestremu dogajanju, ki ne teče le v uradnem terminu – med 15. in 19. marcem. Pravzaprav je na FB strani Tedna možganov vsak teden kaj novega:

  • predstavljajo animacijo, ki jo je ustvaril Klemen Trupej,
  • sprašujejo se, ali se – medtem ko govorimo drug z drugim – pogovarjajo tudi naši možgani, in z informativnim posnetkom odgovarjajo na to vprašanje,
  • vabijo na kreativni natečaj: Človek ni otok, s katerim nas želijo spodbuditi, da kar se da ustvarjalno (z videom, zvočnim posnetkom, fotografijo, risbo, kratkim spisom, pesmijo ipd.) izrazite, kako ste vi poskrbeli za vzdrževanje odnosov v času, ko je družabno življenje zamrlo, kako so spremenjena družbena pravila vplivala na vas in vaše bližnje, kako ste poskrbeli, da so ‘digitalni odnosi’ ostali kar se da avtentični, kaj po zadnjem letu, ko vsi vedno bolj postajamo ‘vsak svoj otok’, še posebej cenite?

Spremljajte FB strani Tedna možganov, da boste pravočasno obveščeni o vsem dogajanju! Vse pomembne informacije pa najdete tudi na novi spletni strani: https://tedenmozganov.si/teden-mozganov-2021/

Organizator Tedna možganov je Slovensko društvo za nevroznanost –  SiNAPSA, ki Teden prireja že od leta 2004.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content