Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 12. 2020

Objavljen Pravilnik o standardih in normativih za financiranje in izvajanje javne službe na področju izobraževanja odraslih

V petek, 4. decembra 2020, je bil v Uradnem listu RS (št. 180/20) objavljen Pravilnik o standardih in normativih za financiranje in izvajanje javne službe na področju izobraževanja odraslih. Po dolgih letih truda in prizadevanj dobivamo pravno podlago za izvajanje dejavnosti javne službe, ki bo zaživela s 1. januarjem 2021. S tem postaja izobraževanje odraslih priznano in prepoznano kot nujno potreben in enakovreden del slovenskega izobraževalnega sistema.

Pravilnik določa metodologijo za določitev vrednosti javnoveljavnega izobraževalnega programa osnovne šole za odrasle in svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih, obseg javne službe na področju izobraževanja odraslih ter standarde prostorov in opreme za izvajanje javne službe.

Na Letnem posvetu o izobraževanju odraslih, ki je bil 17. in 18. novembra, je mag. Katja Dovžak z MIZŠ predstavila predlog Pravilnik o standardih in normativih za financiranje in izvajanje javne službe na področju izobraževanja odraslih. Vabim vas, da si njeno predstavitev ogledate.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content