Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 5. 2023

Objavljen je razpis za članstvo v Unescovi globalni mreži učečih se mest

Predstavljamo letošnjo majsko številko glasila UNESCO Inštituta za vseživljenjsko učenje (UIL). V njej boste lahko prebrali informacije o nadaljnjem procesu Sedme mednarodne konference o izobraževanju odraslih (CONFINTEA VII).

UIL bo v sodelovanju z regionalnimi uradi Unesca organiziral vrsto regionalnih konferenc, na katerih bodo razpravljali o izvajanju Marakeškega akcijskega načrta za ukrepanje. Namen teh konferenc je identificirati orodja in mehanizme za izgradnjo vključujočih sistemov vseživljenjskega učenja s poudarkom na pravičnosti in vključenosti. Udeleženci bodo analizirali vrzeli, prednostne naloge in potrebe, opredelili dobre prakse in inovacije ter se dogovorili o regionalnem mehanizmu spremljanja za spodbujanje učenja in izobraževanja odraslih ter spremljali napredek pri izvajanju Marakeškega okvira za ukrepanje.

Kolaž fotografij, ki prikazuje vsebino majske številke UIL Bulletin 2023.

Objavljen je razpis za članstvo v Unescovi globalni mreži učečih se mest in zgodbe o učečih se mestih. To pa je le nekaj glavnih poudarkov najnovejše številke. Več najdete tukaj.

Ob tej priložnosti objavljamo tudi sporočilo, v katerem direktor UIL, David Atchoarena, sporoča, da bo sredi maja odstopil s položaja. Novo vlogo bo prevzel pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content