Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 2. 2024

Obiščite Kulturni bazar 2024

Kulturni bazar je največji nacionalni projekt na področju kulturno-umetnostne vzgoje, ki poudarja medsebojno sodelovanje in povezovanje različnih področij. Kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja v formalnem in neformalnem izobraževanju prispevajo k inovativnejšemu učnemu okolju ter celovitemu razvoju otrok in mladih.

Enodnevno nacionalno strokovno usposabljanje Kulturni bazar je namenjeno strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, zdravstva, sociale, okolja in prostora …). Na usposabljanje so vabljeni tudi starši in tisti, ki želijo otrokom in mladim približati kakovostne kulturne vsebine, jim zagotoviti ustvarjalno preživljanje prostega časa ali pa skrbijo za kakovostno družinsko kulturno pismenost.

Fotografija iz Kulturnega bazarja 2023.

Osrednja tema 16. Kulturnega bazarja je Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet. Predavanja, predstavitve, delavnice, razstave in pogovori bodo poudarili pomembno vlogo kulture in umetnosti pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju.

Kulturni bazar bo v sredo, 20. marca 2024, med 8. in 20. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vabilo, program in prijavnico na brezplačno strokovno usposabljanje najdete na spletni strani Kulturnega bazarja. Prijavo pošljite čim prej, najpozneje pa do 13. marca 2024. Bogat program (več kot štirideset dogodkov) udeleženkam in udeležencem usposabljanja omogoča, da si program oblikujejo po svojih potrebah in željah. S prijavami velja pohiteti, saj je število mest na posameznih programskih dogodkih omejeno.

Kulturni bazar organizirajo: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo ter Cankarjev dom s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev.

Vabljeni k obisku!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content