Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 9. 2020

Ob mednarodnem dnevu pismenosti povabilo na Nacionalni mesec skupnega branja

Danes obeležujemo mednarodni dan pismenosti (International Literacy Day). UNESCO je ob tej priložnosti pripravil svetovno srečanje na temo Poučevanje in učenje pismenosti v krizi COVID-19 in po njej: vloga učiteljev in spreminjanje pedagogike.

Slovenija obeležuje mednarodni dan pismenosti na prav poseben način. Med 8. septembrom in 11. oktobrom 2020 prirejamo že 3. Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB 2020).  Začenja se s posvetom Branje kot vrednota?  in povezuje vse, ki skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture, z namenom dvigniti raven bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.

NMSB se je letos povezal z najvidnejšo kampanjo na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji – Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) in na nov način povezal promocijo vseživljenjskega učenja z nacionalno kampanjo branja za vse generacije. Vabljeni vsi partnerji in akterji, da še posebej izpostavite dogodke, ki so namenjeni skupnemu branju in s tem obogatite temo skupne akcije v okviru TVU 2020 z naslovom Beremo skupaj ­­– za znanje in za zabavo.

Svoje dogodke lahko še vedno vpišete prek spletnega orodja za vnos dogodkov, t.i. Dogodkovnik, ki ga najdete na spretni strani NMSB 2020, na povezavi https://nmsb.pismen.si/vnos. Če ste dogodke že vpisovali, potem ponovna registracija ni potrebna in se lahko prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom. Če ju nimate več, nam pišite na naslov dogodkovnik@acs.si. V nasprotnem primeru je potrebna registracija.

Pri prijavi dogodkov vam bodo v pomoč:

  • Alja Verdenik, strokovno sodelavko na ACS in urednico spletnega dogodkovnika (E: verdenik@acs.si, T: 01 5842 573) – težave, povezane s prijavo dogodkov,
  • Franci Lajovic (E: lajovic@acs.si) – tehnične težave,
  • Petra Potočnik, nacionalna koordinatorka za NMSB (E: potocnik@bralnaznacka.si) – vsebinska vprašanja.

Več o projektu NMSB 2020 najdete na spletni strani https://nmsb.pismen.si/.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content