Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 7. 2023

Inštitut za vseživljenjsko učenje UNESCO predstavlja začasnega direktorja

V junijskem novičniku UIL se v daljšem intervjuju predstavi začasni direktor Borhene Chakroun. Deli svoj pogled na stanje vseživljenjskega učenja. Opozarja je na izzive, s katerimi se soočamo na tem področju, ter vlogo, ki jo lahko UIL odigra pri njihovem naslavljanju. Opisuje svoje prednostne naloge.

5. julija bodo predstavniki UIL izvedli mednarodni seminar, na katerem se bodo ukvarjali s publikacijo Mednarodni trendi vseživljenjskega učenja v visokošolskem izobraževanju. Dopolnjuje jo poročilo Institucionalne prakse z implementacijo vseživljenjskega učenja v visokošolskem izobraževanju.

Ozaveščajo o dveh zanimivih spletnih tečajih. Prvi, e-PASS, je namenjen krepitvi bralne in matematične pismenosti. Drugi se imenuje Zabavno družinsko učenje. Staršem in skrbnikom ponuja podporo in številne zamisli za učenje z otroki. Oba tečaja sta prostodostopna do konca leta.

Prihodnost ni več, kar je bila, je kratek povzetek najnovejše številke International Review of Education, ki je izšla aprila.

Novičnik UIL se ozira tudi na lansko konferenco CONFINTEA VII in poudarja nekatere druge mednarodne dogodke, ki potekajo daleč od Slovenije. Vse podrobnosti, načrt in datume najdete na naslovu, kjer se lahko naročite na novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content