Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 4. 2023

Novičnik EPALE objavlja pobudo Zgodbe skupnosti EPALE 2023

Najnovejši novičnik EPALE vabi na spletno razpravo Krepimo spretnosti za demokratično življenje. Vloga učenja in izobraževanja odraslih. Razprava je bila 29. marca. Če ste jo zamudili, je še vedno priložnost, da si ogledate uvod, v katerem so strokovnjaki – Georg Pirker, predsednik organizacije za demokracijo in izobrževanje o človekovih pravicah v Evropi (DARE), Giulia Meschino, direktorica Evropskega združenja za poklicno usposabljanje (EVTA) in Elisa Gambardella, podpredsednica Platforme za vseživljenjsko učenje (LLLP) – delili svoje poglede in izkušnje. Vabimo pa tudi k branju pisnih komentarjev.

V začetku marca je bila na portalu objavljena pobuda Zgodbe skupnosti EPALE. Tokrat jih zanima, kako si izobraževalci predstavljate izobraževanje odraslih in kaj si želite za prihodnost. Sodelujte s svojo zgodbo. Tudi letošnje Zgodbe skupnosti EPALE bodo objavljene na portalu EPALE in zbrane v digitalni publikaciji.

V zadnjem EPALE podkastu se Christin Cieslak pogovarja z Licínio Lima z Univerze Minho, z Angeliko Giannakopou iz EAEA in Davidom Samuelsonom s švedskega združenja za izobraževanje odraslih o spretnostih za demokratično življenje. Prisluhnite!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content