Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 6. 2022

Novičnik EPALE – maj 2022

Osrednje sporočilo tokratnega novičnika EPALE je Pobuda zgodbe skupnosti 2022. V blogu, kjer spodbujajo izobraževalce odraslih, da prispevajo svojo zgodbo, so zapisali: »Zgodbe nas prisilijo, da o stvareh razmišljamo na načine, ki jih doslej nismo poznali. Imajo moč, da nas spravijo v smeh in v jok …« In prav zato, da spodbudijo k razmišljanju, vabijo, da tudi vi postanete glas izobraževalcev odraslih. Oglejte si, kaj je treba storiti

Pasica za spletno razpravo EPALE o učečih se skupnostih na podeželju.

V sredo, 8. junija, je EPALE gostil spletno razpravo o učečih se skupnostih na podeželju. Razprava je bila del vsebinskega tedna, posvečenega prav tej temi, ki je na pobudo ekip EPALE iz Avstrije, Belgije (NL), Finske, Francije, Nemčije, Madžarske in Poljske potekal od 6. do 10. junija. Dogodki so sicer že minili, na spletnih straneh pa ostajajo posnetki in zapisi. Vabljeni k branju!

EPALE vabi k poslušanju podkastov, tokrat o vojni v Ukrajini in izobraževanju odraslih: Glas iz Kijeva. V njem Gina Ebner, generalna sekretarka EAEA, intervjuva Olega Smirnova, predstavnika ukrajinskega društva za izobraževanje odraslih in direktorja ukrajinske izpostave DDV International (Inštitut za mednarodno sodelovanje nemških organizacij za izobraževanje odraslih), ki se je oglasil neposredno iz Kijeva.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content