Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 10. 2022

Novičnik Cedefopa – avgust–september 2022

V uvodnem članku 123. številke mesečnika Cedefop newsletter z naslovom Najprej mladi! – politike za mlade Evropejce v času negotovosti pišejo o dogodku, na katerem je pet agencij EU obeležilo evropsko leto mladih.

V Novicah iz Cedefopa predstavljajo dogajanje na septembrskem mednarodnem sejmu v Solunu, kjer je Cedefop sodeloval s temo Mladi ter poklicno izobraževanje in usposabljanje (VET), in na delavnici z naslovom Prihodnost poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi, ki je bila 8. in 9. septembra v Bonnu. Cedefop je nedavno pripravil kratek pregled politike, v katerem je na podlagi koncepta pametnih in zelenih mest analiziral, kako lahko poklicno izobraževanje in usposabljanje pomaga mestom, da postanejo pametnejša in bolj zelena, ter tako olajša uresničevanje evropskega zelenega dogovora (EGD), strategije EU za rast in političnega odziva na izzive, povezane s podnebnimi spremembami in degradacijo okolja.

Kolaž fotografij iz Cedefopovega novičnika avgust-september 2022.

Med poudarki najnovejše številke omenjamo tudi vseevropsko primerjalno študijo, v kateri ugotavljajo, da je vajeništvo mogoče zgraditi tako, da bo trajalo tudi v kriznih časih. To je v veliki meri odvisno od kakovosti, globine in strukture sodelovanja med zainteresiranimi stranmi.

Ne spreglejte pa tudi septembrske številke Skillset and match. Revija se počasi poslavlja, zato ponuja (tudi) pogled na zadnjih osem let, ko je ponujala preprost, a izčrpen opis razvoja na področju ‘učenja za delo’.

Vse to in še več lahko preberete v 123. številki Cedefopovega novičnika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content