Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 9. 2018

Izšla je druga letošnja številka e-novic SUTŽO

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje obvešča, da se tudi pri njih začenja novo, že 35. študijsko leto. UTŽO imajo v Sloveniji dolgo tradicijo. Letos v Trebnjem, Zasavju, Ajdovščini, Piranu in Slovenj Gradcu praznujejo okrogle obletnice. Čestitkam se pridružujemo tudi sodelavci ACS. Naj še dolgo širijo obzorja in združujejo ljudi.

V najnovejših e-novicah, ki so izšle konec avgusta, poročajo o usposabljanju animatorjev v Ilirski Bistrici in o predavanju o življenju in razmnoževanju. Pripravil ga je dr. Tomaž Rijavec, mentor študijskega krožka Človek in okolje.

Povzeto je tudi dogajanje na posvetu o srebrni ekonomiji, ki je bil spomladi v Portorožu. Marca je bila na pobudo dr. Zdravka Mlinarja ustanovljena nova sekcija Slovenskega sociološkega društva Sociologija časa, katere članica je tudi dr. Ana Krajnc.

Spomladi so se v Zagrebu srečali predstavniki in študenti zagrebške, frankfurtske in ljubljanske UTŽO. Primerjave kažejo, da se ustanove v marsičem razlikujejo, druži pa jih povezovanje znanja željnih ljudi. SUTŽO je aprila priredila mednarodni posvet o izzivih in perspektivah globalnega povezovanja za razvoj nove podobe starosti. Pomemben poudarek srečanja je, da je vključevanje v skupnost ne samo ključ za zdravo in zadovoljno starost, ampak bolezen celo preprečuje.

V novicah so predstavljeni dogodki, ki jih je SUTŽO priredila v pomladnih mesecih, in dejavnosti, ki so jih organizirali v okviru TVU.

Novice si lahko preberete na spletni strani UTŽO.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content