Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 3. 2021

Novice iz domačega in mednarodnega okolja v novi številki e-Novičk ACS

Vabimo vas k branju tretje letošnje številke e-Novičk, v kateri poročamo o virtualnem obisku nizozemske delegacije predstavnikov ministrstva za šolstvo, kulturo in znanost ter občin, ki jih je zanimal slovenski pristop za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih.

V tej številki odpiramo novo tematsko rubriko, ki ji bomo posvetili prvo polovico leta. Poimenovali smo jo Migracije in izzivi večkulturnosti. V duhu novih začetkov smo zanjo pridobili prispevek o tem, kako jezikovna mediatorka pomaga v različnih razmerah, celo pri rojstvu otrok priseljencev v Bolnišnici Jesenice. Se tudi pri vas na tem področju dogajajo premiki? Posredujte nam prispevke in fotografije.

Ne spreglejte tudi predstavitve nove publikacije Smernice za vodenje postopkov ugotavljanja in dokumentiranja znanja in spretnosti odraslih.

V tem času se mnogim zastavlja vprašanje Biti ali ne biti podjetnik? Zgodba mlade podjetnice, predavateljica in pisateljica Petre Škarja o neverjetnem vzponu je navdihnila sodelavce Zasavske ljudske univerze in z virtualnim dogodkom so poskušali podpreti vse tiste, ki želijo uspeti na svoji poslovni poti.

In seveda Ne prezrite številnih dogodkov doma in v tujini, ki jih napovedujemo v tej rubriki.

Vse to in še več lahko preberete v marčevski številki e-Novičk.

Z veseljem objavljamo tudi druge novice o programih, projektih in dogodkih, ki tečejo v lokalnem okolju. Za naslednjo številko jih zbiramo do srede, 7. aprila

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content