Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 1. 2023

Novice iz CIPRE

Ustanova CIPRA že 70 let povezuje ljudi in organizacije, ki se zavzemajo za uresničevanje trajnostnega razvoja v Alpah. Pri tem presega jezikovne, kulturne, geografske in politične meje. Več o njeni zgodovini in delovanju preberite v prispevku Maria Broggija, ki je organizaciji 9 let predsedoval.

Publikacijo Alpe na odru, ki jo izdajajo, so preselili na splet. V 8. številki alpMedia Newslettra pa posredujejo številne zanimive in koristne informacije o življenju v Alpah, naravi, trajnosti , športu in mobilnosti.

Posebno pozornost namenjajo 70-letnici nacionalnih predstavništev CIPRE. Posamezna predstavništva so se organizaciji pridružila iz različnih razlogov. Večinoma je šlo za željo po članstvu v zagovorniški organizaciji, ki ščiti naravo in okolje.

Želite poslušati zanimive podkaste o podnebju? Mednarodna komisija za varstvo Alp objavlja zanimive intervjuje, razprave in glasove v jezikih vseh alpskih držav.

V rubriki Verba Alpina nastaja korpus planšarskih in drugih izrazov, povezanih z naravo, iz vseh območij, ki jih pokriva CIPRA. Sodelujte, zabavno je!

Preberite tudi novice o obnašanju Tirolskega gozda v času podnebnih sprememb, usposabljanju v Alpski šoli, ki je bilo pred tednom dni pri nas na Andragoškem centru, kaj je razlog, da ledeniška poroka na Tirolskem odpade. Poiščite te in druge zanimivosti v newslettru in na spletni strani CIPRE.

Novice iz CIPRE

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content