Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 2. 2024

Novice iz CIPRE obogatili z novo rubriko

Ustvarjalci novičnika CIPRA alpMedia v uvodu januarske številke sporočajo, da so se odločili za novo rubriko Ustvarjalci sprememb – Changemakers. Predstavljali bodo posameznika ali posameznico, ki si dejavno prizadeva za kakovostno življenje v alpskem prostoru. Vabimo k branju nekaterih drugih prispevkov.

V podkastu pogovor teče o povezavi med podnebjem in begom iz mesta.

Francesco Pastorelli iz CIPRE Italija razmišlja o konfliktu med zahtevami po prirejanju tekem vse višje v alpskem prostoru v Mednarodni smučarski zvezi (FIS), in podnebjem. Njegovo stališče je jasno: FIS mora spremeniti svoj pristop.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino 1. številke revije alpMedia Newsletter 2024.

V projektu Povezani za gozdove partnerji FocusDOOPS in CIPRA Slovenija raziskujejo izgubo biotske pestrosti v slovenskih gozdovih kot posledico podnebnih sprememb in njihovega izkoriščanja za ekonomsko korist. Na posvetu ob koncu lanskega leta so se sodelujoči strokovnjaki strinjali, da je treba določiti več območij, kjer gozdovi ostajajo neobdelani.

Decembra 2023 je Medvladni odbor za varovanje nesnovne kulturne dediščine človeštva pri UNESCO na svoj seznam uvrstil tradicijo alpske sezone.

Kliknite na povezavo in poiščite še več novic iz CIPRE.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content