Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 4. 2022

Novice agencije CEDEFOP – marec 2022

V 118. številki Cedefopovega novičnika uvodoma opozarjajo na novo epizodo podkasta Skillset and match: Dostop do delovnih mest za begunce kot pomoč pri reševanju ukrajinske krize.

V tokratnem povabilu k branju na kratko predstavljamo tri publikacije, ki so jih vključili v marčevsko številko:

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 118. številke glasila CEDEFOP Newsletter.

Objavljajo tudi animirani videoposnetek o evropskem indeksu znanj in spretnosti (ESI). Cedefop ga je oblikoval, da bi državam pomagal skozi čas opazovati, kje se nahajajo glede sistemov znanj in spretnosti, kako jim gre v primerjavi z drugimi, kje so možnosti za izboljšave in kje iskati najboljše prakse.

Med dogodki, ki jih napovedujejo, je tudi delavnica, ki jo Cedefop organizira za slovensko Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pri vzpostavljanju sistema napovedovanja znanj in spretnosti ter izboljšanju upravljanja predvidevanja in usklajevanja znanj in spretnosti v državi. Na tretji delavnici, ki jo načrtujejo 16. maja, bodo skušali najti odgovor na vprašanje, kako optimizirati predvidevanje znanj in spretnosti prek karierne platforme in tako dodatno izboljšati upravljanje znanj in spretnosti.

Več in podrobnejše novice agencije Cedefop poiščite na spletu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content