Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 1. 2024

Novi članki revije ELM Magazine, ki budijo upanje za leto 2024

Najnovejši novičnik brezplačne spletne revije o izobraževanju odraslih in vseživljenjskem učenju – ELM Magazine predstavlja nove članke o vzgoji za mir in trajnostni prihodnosti.

Profesor Ólafur Páll Jónsson z islandske univerze piše, da je vseživljenjsko učenje katalizator miru in enakosti. Poudarja njegovo transformativno moč pri spodbujanju razumevanja in odpravljanju razlik, ki prispevajo k polarizaciji.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino decembrske številke ELM Magazine Newsletter 2023.

Predstavljajo tudi članek z naslovom Videoigre proti ekstremizmu: Orodja za graditelje miru. Georg Weiss, ustanovitelj Radia La Benevolencija, ki je kot orodje za boj proti spletnemu ekstremizmu izbral videoigre, poudarja vplivno vlogo interaktivnega učenja pri spodbujanju kritičnega razmišljanja in razbijanju ekstremističnih ideologij.

Tretji zapis, ki ga ponujajo v branje, pa je članek z naslovom Trajnostni razvoj je naloga sodelovanja. V njem odgovarjajo na vprašanje, kakšen je najboljši način vključevanja osebja v izobraževanju odraslih v trajnostni razvoj.

Spomladi leta 2024 se bodo poglobili v digitalno učenje in poučevanje. Vabijo vas, da skupaj z njimi soustvarjate vsebine.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content