Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 12. 2023

Novembrski ALADIN Online Alert o spretnostih

49. številka ALADIN Online Alert, ki ga izdaja Inštitut za vseživljenjsko učenje pri UNESCO (UIL), ozavešča o izidu publikacij, povezanih z različnimi spretnostmi.

UIL je izdal vodnik za vseživljenjsko učenja zdravja v mestih. Revija RELA je osredotočena na vključevanje, izobraževanje odraslih in socialno pravičnost. Posebno poglavje v Springerjevi publikaciji podaja pregled izobraževalnega dela organizacij UNESCO, OECD in Svetovne banke z vidika globalnega upravljanja.

Pregled spretnosti, ki ga je izdala OECD, v ospredje postavlja vlogo digitalne in okoljske pismenosti pri krepitvi odpornosti. Tudi Cedefop se v publikaciji ukvarja s spretnostmi. Napoveduje njihovo prihodnost oz. pot k letu 2035.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 49. številke novičnika ALADIN Online Alert.

Mednarodna organizacija dela (ILO) je objavila pregled praks in možnosti, povezanih  s financiranjem mehanizmov za ozaveščanje o socialnem vključevanju, spretnostih in sistemih za vseživljenjsko učenje.

Povezave v ALADIN Online Alert vodijo v digitalne knjižnice UIL, OECD in UNESDOC, kjer lahko številne zanimive publikacije listate brezplačno. Na novičnik se lahko naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content