Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 4. 2021

Nova podoba e-informatorja o kohezijski politiki

Dolga leta je e-informator Kohezijski kotiček napovedoval razpise in prinašal druge zanimivosti ter informacije o priložnostih, ki so nam jih ponujali različni evropski skladi.

Z marcem ga je nadomestil mesečnik Vizija kohezija

Novi e-informator ohranja vse, kar je bilo v Kohezijskem e-kotičku dobrega, ponaša pa se s svežino, preglednostjo in številnimi novimi koristnimi in zanimivimi vsebinami.

Smo v obdobju, ko se zaključuje prejšnja sedemletna finančna perspektiva. Začenja se nova. Poleg tega posledice pandemije še ne omogočajo normalnega delovanja, zato je posebej pomembno, da sredstva Sklada za okrevanje v največji meri in z razpoložljivimi sredstvi iz ostalih skladov uporabimo za podporo gospodarstvu, ohranitvi zaposlitev, nadaljnji rasti ter krepitvi sistemov, ki so se v teh kriznih razmerah izkazali za podhranjene.

Pri tem bomo gledali od evra proti milijardam in ne obratno, pri načrtovanju porabe sredstev pa izhajali iz zavedanja, da evropska sredstva, četudi nepovratna, prihajajo od ljudi preko različnih davkov, zato jih je ljudem na različne načine potrebno tudi vrniti.

(iz uvoda Zvoneta Černača, ministra brez resorja, pristojnega za razvoj in EU kohezijsko politiko)

Pred vami je tako prva številka e-informatorja Vizija kohezija. Med drugimi vsebinami vas bo prav gotovo pritegnilo povabilo na katero od tematskih delavnic v sklopu Kompetentne Slovenije. Delodajalce in zaposlene spodbujajo k prijavi na odprte razpise, predstavljajo primere dobrih praks ipd. 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content