Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 7. 2023

Nova izdaja revije Elm Magazine o novi opredelitvi spretnostih in kompetenc za prihodnost

Najnovejša številka revije Elm Magazine odgovarja na vprašanji, kot sta: kakšna znanja in spretnosti bomo potrebovali v prihodnosti in ali so potrebne nove opredelitve temeljnih spretnosti in kompetenc? V sedmih člankih raziskuje različne vidike te teme.

Marcella Milana, predsednica združenja ESREA, v svojem članku poudarja, da je treba odrasle obravnavati več kot le učence. Odrasli so tudi starši, akterji v družbi, državljani. Trdi, da bi morale politike na novo definirati spretnosti in kompetence.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 2. številke Elm Magazine 2023.

Nikolina Garača, psihologinja in socialna delavka, ki trenutno dela na Balkanu, odgovarja na tri kratka vprašanja o projektu HOPE – Helping wOmen gain PowEr in their lives, v katerem sodeluje tudi Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje. Cilj projekta je pomagati ženskam, da prepoznajo svoje kompetence, ki so jih pridobile v neformalnih okoljih, bodisi v družini bodisi s spopadanjem z izzivi v življenju.

Finski profesor Matti Tedre trdi, da je razumevanje delovanja umetne inteligence ključna spretnost za sedanjost in prihodnost.

Vse to in še več najdete v drugi letošnji številki revije Elm Magazine. Vse ostale številke pa najdete v arhivu.

Vabimo k branju!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content