Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 5. 2020

Nova izdaja CMEPIUS mesečnih novičk

CMEPIUS v majski izdaji e-novičk obvešča, da bodo uvodne sestanke projektov izvedli junija v virtualni obliki. Pišejo tudi o rekordnem številu prijav – kar 174 – na razpis projekta Erasmus+: strateška partnerstva (KA2). Institucije za višje in visoko šolstvo opozarjajo na rok (26. maj 2020 ob 17. uri po bruseljskem času) za oddajo vlog za pridobitev Univerzitetne listine Erasmus (ECHE) za sodelovanje v novem programskem obdobju Erasmus+.

Pogodbenike vabijo, da pozorno spremljajo informacije in navodila o aktivnostih v obdobju pandemije, učitelje pa k prijavi na spletno tematsko konferenco z naslovom “School Cooperation in the Danube Region”, ki bo potekala 4. junija 2020 med 15. in 18. uro na platformi eTwinning Live.

Obveščajo tudi, da so dopolnili vsebine na spletni strani CMEPIUS v rubriki Razvijamo za vas.

Izobraževalce odraslih spodbujajo, da se pridružijo spletni razpravi na portalu EPALE na temo Digitalnih spretnosti kot zagotavljanju dostopa do priložnosti za učenje, ki bo 27. maja 2020 med 10. in 16. uro. Pogovor bo tekel o naslednjih temah: digitalna inkluzija, ovire pri digitalnem dostopu, učenje na daljavo, kako prilagoditi izobraževanje odraslih trenutni situaciji. Vabijo pa tudi k udeležbi na junijsko delavnico EPALE (v treh delih: 9., 11., in 16. junij), na kateri se boste naučili posneti in zmontirati kratek video.

Tudi v programu Evropa za državljane so v maju in juniju pripravili dve zanimivi delavnici: PR delavnica – Kreativni pristop pri promociji vašega projekta (27. maj) in delavnica Kako do uspešne prijave na programa Evropa za državljane (11. junij). Vabijo vas, da se jim pridružite.

Vse te novičke in še kakšno več najdete na spletni strani CMEPIUS.

CMEPIUS e-novičke lahko vsak mesec brezplačno prejemate na vaš elektronski naslov. Prijavo lahko oddate tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content