Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 9. 2021

Ne spreglejte na portalu EPALE: razprava o vlogi učenja jezikov v Evropi danes

Jezikovna raznolikost je bila vedno ključna značilnost evropske kulture in življenja nasploh. Ob tem pa je bistveno, da pojmujemo to raznolikost kot prednost in ne kot grožnjo družbeni vključenosti.

V naslednji razpravi na portalu EPALE bodo udeleženci obravnavali pojmovanje jezikovne raznolikosti in družbene vključenosti ter preučili, katera sredstva so na voljo za povečanje vključenosti z učenjem jezikov. Dogodek je povezan z jubilejem – evropski dan jezikov, ki ga obeležujemo 26. septembra, praznuje svojo 20. obletnico.

Panel bo tekel v živo v ponedeljek, 27. septembra, od 10.00 do 10:45 (povezava), sledila pa bo moderirana pisna razprava. Prenos v živo bosta vodila Tamás Harangozó, urednik v Evropski mreži osnovnih veščin (EBSN) in Graciela Sbertoli, generalna sekretarka EBSN.

Moderirana razprava bo odgovarjala na vprašanji, kako učenje tujih jezikov spodbuja družbeno vključenost ter na kakšen način je to vplivalo na učenje jezikov v času covid-19. Ponujala pa bo tudi izmenjavo dobrih praks in virov za jezikovno vključevanje odraslih v Evropi.

Podrobnosti najdete na spletni strani EPALE.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content