Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

27. 7. 2023

Ne spreglejte julijskega Cmepiusovega novičnika

Na spletni strani CMEPIUS so objavili e-novice CMEPIUS julij 2023. V njih lahko med drugim preberete povabilo k prijavi na kontaktne seminarje (TCA). So odlična priložnost za mreženje, pridobivanje projektnih partnerjev ter izmenjavo idej in izkušenj. Za področje splošnega izobraževanja odraslih sta razpisana dva:

Evropsko jezikovno priznanje nagrajuje nove tehnike in pobude v učenju in poučevanju jezikov ter spodbuja medkulturno ozaveščenost v Evropi. CMEPIUS ga podeljuje vsaki dve leti. Naslednja podelitev bo leta 2024. Objavljene so že prednostne naloge za obdobje 2023–2024, in sicer:

  • podpora novo prispelim migrantom ter razseljenim otrokom in mladim pri njihovih potrebah po učenju jezikov.
  • strokovni razvoj učiteljev in učiteljic za obravnavanje vključevanja in medkulturnega dialoga, zlasti glede večje jezikovne raznolikosti v razredu.
  • podpora projektom, ki obravnavajo manjšine in regionalne jezike ter spodbujajo enakost, socialno kohezijo in aktivno državljanstvo.
  • učenje jezikov, ki podpira osebno rast učečih se odraslih.
Kolaž slik, ki prikazujejo vsebino julijske številke e-novic CMEPIUS 2023.

Letošnji Erasmus dnevi bodo prvič potekali kar šest dni, od 9. do 14. oktobra, pod geslom 6 dni, da Evropa zasije! Svoje aktivnosti že lahko prijavite na uradni spletni strani Erasmus Days 2023. Podrobnosti, zbornike dogodkov iz preteklih let ter druge uporabne materiale pa najdete tudi na spletni strani CMEPIUS.

Vse to in še več boste našli v julijski številki e-novic CMEPIUS. Starejše številke najdete tukaj. Na novičnik pa se lahko tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content