Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 6. 2024

Natečaj Branju prijazna občina za leto 2024

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije občine vabijo občine k prijavi na javni natečaj za pridobitev naziva Branju prijazna občina 2024. V letu 2024 ga bodo podelili osmič. Natečaj je odprt od 8. februarja do 30. septembra 2024.

Cilji projekta so uveljaviti pozitivno javno podobo branja, krepiti zavedanje, da je branje življenjska vrednota, in spodbujati programe ter projekte za promocijo branja.

Pasica projekta Branju prijazna občina.

Skupaj je od leta 2017 nazive Branju prijazna občina prejelo 63 občin. Naziv je veljaven tri leta. Po tem obdobju prejemnica naziva strokovni komisiji ponovno predstavi investicijske ali vsebinske projekte zadnjih treh let na področju knjige in branja.

Letos potečejo tri leta od podelitve naziva Branju prijazna občina v letu 2021. To pomeni, da morajo občine, ki so v tem letu pridobile naziv, pripraviti vlogo za njegovo podaljšanje. Vsa navodila in obrazec za prijavo so v besedilu Podaljšanje naziva Branju prijazna občina – navodila za postopke podaljšanja. Rok za oddajo vloge morajo občine do 30. septembra 2024 poslati  na naslov Združenja splošnih knjižnic.

Naziv bo občinam podeljen 1. decembra 2024 v okviru dogodkov Ta veseli dan kulture.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content