Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 9. 2022

Napovedujemo letošnji Teden vseživljenjskega učenja, ki ga prireja Platforma za vseživljenjsko učenje

Platforma za vseživljenjsko učenje (Lifelong Learning Platform – LLL Platform) bo med 28. novembrom in 2. decembrom 2022 organizirala 12. Teden vseživljenjskega učenja (LLLWeek).

Cilj Tedna je ozaveščanje o zmožnosti vseživljenjskega učenja, da se odzove na številne izzive sodobnih družb, vključno s covid-19 in trajnostjo. Teden vseživljenjskega učenja, ki ga organizira Platforma za vseživljenjsko učenje, je zaradi podpore deležnikov civilne družbe in poslancev Evropskega parlamenta sčasoma postal mejnik v evropskem programu izobraževanja.

Teden tako združuje civilno družbo, izobraževalne ustanove, strokovnjake in oblikovalce politik. Predstavlja edinstven niz dogodkov za raziskovanje pozitivnega prispevka vseživljenjskega učenja k naši družbi.

Letošnja krovna tema delavnic, ki bodo potekale ves teden, bo Naložbe v izobraževanje in usposabljanje. Teden vseživljenjskega učenja 2022 bo potekal v partnerstvu z Evropsko komisijo in 5. evropskim vrhom o izobraževanju, saj bo služil kot forum zainteresiranih strani za zbiranje in izražanje stališč civilne družbe o tej temi. 

Prijave bodo odprte septembra, zato spremljajte uradno stran dogodka.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content