Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. 8. 2022

Napovedujemo letošnje Dneve svetovanja za znanje

Izkoristite priložnost za nasvet o izobraževanju! Med 21. in 23. septembrom skupaj s središči za izobraževanje odraslih (središča ISIO) in središči za samostojno učenje (SSU) po vsej Sloveniji prirejamo 18. Dneve svetovanje za znanje.

Središča ISIO in SSU bodo pripravila dogodke z vseh treh področij svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih: nudila bodo svetovanja pri vključevanju in nadaljevanju izobraževanja, pri ugotavljanju in dokumentiranju ter pri samostojnem učenju.

Glavni namen vseh dogodkov je odrasle informirati o možnostih svetovanja ter dobiti informacije o možnostih vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter druge oblike izobraževanja; , ugotavljanja in dokumentiranja predhodno pridobljenega znanja, svetovanja za načrtovanje in razvoj kariere, samostojnega učenja ter sofinanciranja izobraževanja oziroma usposabljanja.

Letos bo pri informiranju o možnostih vpisa v formalne programe poudarek na možnostih vpisa v višje strokovne šole. V dogodke bodo vključeni predstavniki višjih strokovnih šol iz lokalnega okolja.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč ISIO in SSU v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo pri iskanju novih poti do znanja.

V času Dnevov bodo vsa središča izpeljala različne predstavitve in promocijske stojnice na javnih mestih (mestni trgi, ulice, sejmi, trgovski centri, knjižnice, muzeji ipd.), kjer so informacije dosegljive čim več odraslim. Pripravila bodo dneve odprtih vrat, delavnice in predavanja.

V letošnjih DSZ pripravljamo poseben dan – Dan za skrito znanje. Na njem bodo predstavili možnosti ugotavljanja, dokumentiranja in vrednotenja predhodno pridobljenega znanja.

Leto 2022 je posebej slovesno za tri središča ISIO, ki praznujejo 20-letnico svojega delovanja. Svoja vrata odraslim so središča Jesenice, Postojna in Zasavje odprla v letu 2002.

Spremljate spletno stran http://isio.acs.si, kjer vas bomo sproti obveščali o dogajanju. V sredini septembra pa bo objavljen spletni koledar vseh dogodkov, ki jih središča ISIO in SSU v Dnevih pripravljajo za odrasle.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content