Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 7. 2024

Najnovejša številka novičnika LLLP Insights v ospredje postavlja kompetence za izobraževalce 21. stoletja

V juniju so v ospredje novičnika Platforme za vseživljenjsko učenje (LLLP) postavili učitelje in izobraževalce.

Med novicami Platforme lahko med drugim berete o Dnevih LLLP, ki so jih organizirali med 17. in 19. junijem. Prva izvedba je bila izjemna. Ključni govorci so poudarili neprecenljivo vlogo učiteljev pri spodbujanju bolj vključujočih in demokratičnih izobraževalnih sistemov. Oglejte si tudi poudarke usposabljanja iBOX, ki je bil eden od dogodkov Dnevov LLLP. Poročajo o generalni skupščini platforme, ki je bila 19. junija v Bruslju. Opozarjajo še na novi podkast o mobilnosti odraslih in mobilnosti učiteljev v okviru Erasmus+. Objavljen je na platformi EPALE.

Fotografije z dogodkov, predstavljenih v junijski številki novičnika LLLP Insights.

Mreža LLLP predstavlja številne projekte in ponuja vire in orodja za podporo razvoja kompetenc učiteljev. Med njimi najdete: nova orodja za medijsko pismenost, raziskave o vplivu umetne inteligence na izobraževanje učiteljev ter različne seminarje in usposabljanja. UNESCO je predstavil nove pobude za zeleno izobraževanje in varnost znanstvenih raziskovalcev.

Predstavljeni so še druge pobude ter viri in orodja za učitelje in vzgojitelje, da bi izboljšali svoje kompetence. Med predstavljenimi si oglejte, katere pobude podpira Evropska komisija.

Vabimo k branju junijske številke novičnika LLLP Insights.

Starejše številke LLLP Insights najdete tukaj. Če so vas vsebine pritegnile, se naročite na novičnik LLLP.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content