Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 3. 2024

Najnovejša številka novičnika Cedefop

Novičnik Cedefop predstavlja prvake odličnosti. 23. februarja se jih je v Bruslju zbralo 500, vključno z zmagovalci natečaja #CedefopVideoAward. Dogodek je organizirala Evropska komisija v sodelovanju z Evropskim socialno-ekonomskim svetom. Pogovarjali so se o načinih za sodelovanje mladih pri zelenem in digitalnem prehodu. Gre za pomembno obeležitev Evropskega leta spretnosti.

Nedavne delavnice Cedefop z naslovom Uresničevanje učnega napredka – učeči se v ospredju se je udeležilo blizu 200 predstavnikov politike in stroke. Glavna tema srečanja je bil projekt Transparentnost in prenosljivost učnih izidov. Udeleženci srečanja so se strinjali, da kljub izboljšanju stanja izzivi za mobilnost učencev v Evropi ostajajo. Zato je za njihovo reševanje potrebna čim boljša uporaba pobud in orodij Evropske unije.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 137. številke novičnika Cedefopa.

Pri organizaciji foruma o spretnostih se je Cedefop povezal z Evropski ekonomsko-socialnim svetom. Tovrstni dogodki so namenjeni srečanju predstavnikov različnih držav, ki lahko izmenjujejo dobre prakse. Glavno vprašanje ostaja, kako doseči posameznike, ki imajo nizko raven spretnosti, pobuda pa, da mora EU predvideti trende, da jim bo sledila, ne le prilagajati se spremembam.

Novičnik Cedefop vabi tudi k branju nove publikacije Gradnja evropskega zemljevida kvalifikacij, ki jo je mogoče brezplačno prenesti s spleta. Napoveduje različne online in dogodke v živo za naslednje tri mesece.

Več podrobnosti najdete v novičniku, na spletni strani pa se lahko nanj naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content