Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 2. 2022

Najnovejša izdaja e-novic CMEPIUS

V februarski izdaji e-novic, ki jih izdaja CMEPIUS, opozarjajo na roke za oddajo vlog za projekte KA1 (23. februar) in KA2 (23. marec) v programu Erasmus+. Vabijo na spletne seminarje eTwinning in k obisku spletni strani konference ResetEDU na temo digitalizacije v izobraževanju, kjer si lahko ogledate predavanja in diskusijo, na enem mestu pa so zbrane tudi grafične beležke posameznih predavanj, ki na zanimiv in unikaten način povzemajo glavne ugotovitve.

V tokratnih e-novicah opozarjajo tudi letošnji Kulturni bazar, ki bo 31. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, in na evropski teden poklicnih spretnosti 2022, ki bo potekal od 16. do 20. maja.

Manifest o učenju in izobraževanju odraslih za trajnost so pripravili udeleženci delavnice o zelenem izobraževanju, ki je potekala oktobra lani na konferenci skupnosti EPALE. Manifest poudarja potrebo po partnerstvih in politikah za doseganje trajnosti, pa tudi ključno vlogo posodabljanja učnih načrtov in orodij ter vlaganja v krepitev zmogljivosti izobraževalcev odraslih. Več o Manifestu lahko preberete v spletnem dnevniku z naslovom We only have one home: Manifesto on Adult Learning and Education for Sustainability, kjer je registriranim uporabnikom na voljo tudi prosti dostop do Manifesta o učenju in izobraževanju odraslih za trajnost.

Vse to in še marsikaj lahko torej preberete v najnovejši izdaji e-novic CMEPIUS. Podrobnosti najdete na spletni strani CMEPIUS, starejše številke pa lahko prebirate v arhivu.

CMEPIUS e-novičke lahko vsak mesec brezplačno prejemate na vaš elektronski naslov. Prijavo lahko oddate tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content