Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 4. 2021

Naj se sliši tudi vaš glas!

Včeraj je začela delovati nova večjezična digitalna platforma za konferenco o prihodnosti Evrope, ki je prva tovrstna odprta in vključujoča oblika posvetovalne demokracije. Njen namen je ljudem iz vseh evropskih družbenih okolij omogočiti izražanje svojih pričakovanj od Unije. S tem bodo lahko vplivali na prihodnje usmeritve in oblikovanje politik.

S skupno izjavo za konferenco o prihodnosti Evrope so se trije predsedniki – Evropskega parlamenta, Sveta in Evropske komisije – zavezali, da bodo prisluhnili Evropejcem in Evropejkam ter upoštevali priporočila konference, pri tem pa dosledno spoštovali svoje pristojnosti ter načeli subsidiarnosti in sorazmernosti, zapisani v evropskih pogodbah.

Platforma je vozlišče vseh dejavnosti v okviru konference o prihodnosti Evrope. Na voljo je v 24 jezikih in tako državljankam in državljanom iz celotne Unije omogoča, da si prek spletnih dogodkov izmenjujejo zamisli in stališča. Poziva jih, naj prispevajo k oblikovanju svoje prihodnosti in prihodnosti Evrope kot celote.

Naj se sliši tudi vaš glas!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content