Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 7. 2019

Na spletni strani Pismenost smo objavili nov izobraževalni film

Vabimo vas k ogledu novega izobraževalnega filma o temeljni zmožnosti Sporazumevanje v tujih jezikih in jezikovne zmožnosti. Objavljen je na spletni stani Pismenost.

V filmu spoznamo gospo Irmo Pureber, ki nam v svoji zgodbi pokaže pomembnost obvladovanja vsaj enega tujega jezika. Izpostavljeno ni samo znanje in obvladovanje tujega jezika v vsakodnevnem življenju, pač pa tudi za delo in konkurenčnost na trgu delovne sile.

Film je nastal na Andragoškem centru Slovenije v okviru projekta ESS Strokovna podpora na področju pridobivanja temeljnih kompetenc 2016–2022. Pri nastanku je sodeloval Razvojno izobraževalni center (RIC) Novo mesto.

Film je prilagojen za uporabo v izobraževalne namene in je zato razdeljen na več didaktičnih enot – Uvodni del, Izobraževalni del in Ponovimo. Ogled celotnega filma traja 35 minut. Če želite izvedeti več o  temeljnih zmožnostih, še posebej o  temeljni zmožnosti Sporazumevanje v tujih jezikih in jezikovne zmožnosti, vas vabimo k ogledu 15 minutnega izobraževalnega dela. V delu Ponovimo pa boste izvedeli informacije o vseh najpomembnejših zakonitostih te temeljne zmožnosti.

Izobraževalni film je šesti po vrsti iz serije Na poti do življenjske uspešnosti. Omenjeni film in preostale, ki so že nastali, si lahko ogledate tukaj.

Premierni ogled filma in predstavitev  je bil 17. maja 2019 v RIC Novo mesto. Novico iz dogodka si lahko preberete v junijski številki e-Novičk ACS.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content