Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

26. 5. 2020

Na spletnem seminarju EDEN bodo predstavili spletne tečaje za digitalne spretnosti in kompetence za ustvarjalne industrije

Evropsko omrežje za e-učenje (European Distance and e-Learning Network – EDEN) poleg serije spletnih seminarjev o izobraževanju v času pandemije pripravlja tudi seminar z naslovom Designing Online Courses for Digital Skills and Competences for the Creative Industries – DigiCulture.

V Erasmus+ projektu Izboljšanje digitalnih kompetenc in socialne vključenosti odraslih v kreativni industriji – DigiCulture nastajajo spletni tečaji Digitalne spretnosti za ustvarjalne industrije (Digital Skills for Creative Industries), ki so na voljo v virtualnem učnem stičišču UniCampus, orodje za e-ocenjevanje in digitalna značka za digitalne spretnosti. Odraslim z nizkimi kvalifikacijami bodo zagotovili pomembne nove priložnosti, da dostopajo do znanja, pridobijo nove digitalne spretnosti in medkulturne kompetence ter izboljšajo možnosti zaposlitve oziroma si izboljšajo kompetence za opravljanje dela, ki ga že opravljajo.

V spletnem seminarju bodo med drugimi sodelovali tudi partnerji projekta DigiCulture iz Avstrije, Danske, Irske, Italije in Romunije (sicer v projektu sodelujejo še partnerji iz Litve in Združenega kraljestva). Predstavili bodo 13 kratkih spletnih tečajev, ki bodo kmalu pripravljeni, in razpravljali o tem, kako jih je mogoče uporabiti že med sedanjo pandemijo pa tudi v prihodnosti za izboljšanje digitalnih kompetenc odraslih.

Na seminar, ki bo jutri, 27. maja, ob 17. uri, se lahko prijavite tukaj. Registrirani udeleženci spletnega seminarja bodo prejeli digitalno značko EDEN (EDEN Open Badges).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content