Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 3. 2019

Na portalu EPALE so povzeli spletno razpravo o digitalnem učenju odraslih

Tema, ki smo ji na portalu EPALE posvetili nekaj več pozornosti v januarju in februarju, je bila digitalno učenje odraslih. V zadnjih dneh februarja so na portalu organizirali spletni dogodek, s katerim so želeli spodbuditi strokovnjake, da med seboj delijo razmišljanja, izkušnje in primere dobrih praks, ki so uglašeni z razpisano temo. Odzvali so se številni izobraževalci odraslih iz več kot 20 evropskih držav in delili informacije o več kot 25 projektih, številnih zanimivih publikacijah in člankih o digitalnem učenju, o različnih uporabnih orodjih in programih …

Simon Broek je pripravil spletni dnevnik, v katerem je povzel primere dobrih praks, ki so jih predstavili udeleženci spletne razprave. Med njimi sta tudi dva iz Slovenije: predstavljena sta dvoletni projekt o digitalni muzejski praksi v izobraževanju odraslih, ki ga od leta 2018 izvajajo v Gorenjskem muzeju Kranj, in izobraževalni film Digitalna pismenost, ki smo ga pripravili na Andragoškem centru Slovenije.

Če vas je povzetek spletne razprave spodbudil k novim razmišljanjem o digitalnem učenju odraslih, vas vabimo, da jih zapišite v komentarju pod spletnim dnevnikom na portalu EPALE.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content