Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 12. 2021

Na petem letnem srečanju mreže CareersNet predstavljena slovenska praksa

Cedefopova mreža neodvisnih strokovnjakov za vseživljenjsko svetovanje in karierni razvoj – CareersNet se bo danes in jutri, 6. in 7. decembra, sestala na petem letnem srečanju, ki so ga poimenovali Nove smernice za partnerstva v vseživljenjskem svetovanju in razvoju kariere (New directions for partnerships in lifelong guidance and career development).

Letošnji partner je Vlada Republike Slovenije in njeno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z Uradom za razvoj in kakovost izobraževanja. Da bi spodbudili kakovostno vseživljenjsko svetovanje in karierni razvoj po vsej Evropi, je bilo letošnje srečanje uvrščeno v koledar spremljevalnih dogodkov Predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

V program srečanja so vključene tudi tematske predstavitve slovenskega partnerja dogodka. Osredotočale so bodo na upravljanje ter medsektorska in izvajalska partnerstva. Predstavljeni primeri dobrih praks so ključnega pomena za uspešne sisteme vseživljenjske karierne orientacije in razvoja kariere ter zagotavljajo pravičen in kakovosten vseživljenjski karierni razvoj in učenje posameznikov vseh starosti.

Na srečanju bo s prispevkom Svetovalna dejavnost v izobraževanju in učenju odraslih kot javna služba sodelovala tudi naša sodelavka, mag. Tanja Vilič Klenovšek.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content