Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

27. 5. 2024

Na 28. Andragoškem kolokviju vas bomo zapeljali v branje

​Na letošnjem osrednjem strokovnem dogodku TVU 2024 z naslovom Zapeljani v branje bomo prvič jasno in nedvoumno razpravljali predvsem o branju.

V okviru naših prizadevanj za zviševanje ravni pismenosti smo branje vseskozi poudarjali kot najpomembnejšo temeljno spretnost, se ob njem družili in ga spodbujali v študijskih krožkih Beremo z Manco Košir, se povezovali s knjižnicami, da bi k branju spodbudili čim več odraslih v izobraževanju. V najširšem pomenu besede branje doživljamo kot vrednoto, ki nam omogoča samobitnost in hkrati povezanost z drugimi. Kljub temu pa branju kot posebnemu fenomenu namenjamo širšo, javno pozornost šele zadnjih nekaj let.

Ozaveščenost o branju je temelj letošnjega osrednjega strokovnega srečanja v TVU, ki ga organizira ACS. Omogoča razpoznavanje, razumevanje in udejanjanje njegovih mnogoterih razsežnosti. Zapeljani v branje bomo razmišljali o lastnem branju, o tem, kako nas povezuje in oblikuje v skupnost, predvsem pa, kako ga umestiti v izobraževanje odraslih. Konkretizirali in poglobili bomo vsebine, ki smo jih na ACS gradili od ustanovitve Nacionalnega sveta za bralno pismenost 24. februarja 2021. Izpostavili smo jih v gradivu, namenjenem spodbujanju branja.

Pasica 28. Andragoškega kolokvija.

Program in spletna prijava sta na voljo na spletni strani dogodka.

Dogodka se lahko udeležite osebno na Andragoškem centru Slovenije, ali pa spremljate prenos v živo. Za način udeležbe se opredelite ob prijavi. Kasneje pa si boste lahko ogledali posnetek.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content