Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 10. 2020

Monografija E-izobraževanje za digitalno družbo tudi v tiskani izdaji

Izid tiskane monografije E-izobraževanje za digitalno družbo smo na Andragoškem centru Slovenije pospremili s posebnim promocijskim dogodkom, ki je – glede na razmere – tekel v spletnem okolju. Dogodek, na katerem so sodelovali vsi trije avtorji zbornika – dr. Lea Bregar, dr. Marko Radovan in mag. Margerita Zagmajster –, Aleš Ojsteršek, vodja sektorja za razvoj izobraževanja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, in drugi udeleženci, je povezovala mag. Zvonka Pangerc Pahernik.

Monografija  E-izobraževanje za digitalno družbo, ki je dostopna tudi v Digitalni bralnici, je nadgradnja zbornika Osnove e-izobraževanja iz leta 2010. Predstavlja vsebinsko zaokrožen in aktualiziran pogled na e-izobraževanje z vidika perspektive e-izobraževanja na poti v digitalno družbo.

Zbornik je sestavljen iz sedmih vsebinsko zaokroženih delov. V njej so predstavljeni teoretični in razvojni vidiki e-izobraževanja, značilnosti strateškega, poslovno-organizacijskega in pedagoškega vidika načrtovanja programov e-izobraževanja, razvoj programov e-izobraževanja, pedagoška podpora in menedžment pri izvedbi e-izobraževanja ter novi pristopi in metode kot so odprto izobraževanje z odprtimi izobraževalnimi viri (OER) in množičnimi odprtimi online programi (MOOC), umetno inteligenco, učnimi analitikami, inteligentnimi tutorskimi sistemi, mobilnim učenjem, mikroučenjem, igrifikacijo, simulacijami, navidezno in nadgrajeno resničnostjo in z digitalnim pripovedovanjem.

Vabimo vas, da si preberete članek, ki so ga ob tej priložnosti objavili v Delu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content