Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 5. 2020

Majska številka VKO novičnika

V najnovejši izdaji VKO novičnika lahko prebiramo informacije, ki so zanimive in aktualne tudi za zaposlene v izobraževanju odraslih.

Ena takšnih je prav gotovo povezava do analize Cedefopa (Coronavirus: which jobs and sectors will suffer most?), ki med drugim temelji na spletnih oglasih za delo, pri čemer se osredotoča na kompetence, ki jih delodajalci zahtevajo. V njej je prikazano, katera delovna mesta in sektorji bodo najbolj prizadeti po krizi, ki jo je povzročila pandemija. Seveda pa pregled ni popoln. Na najbolj sveže podatke o dejanskem vplivu omejevalnih ukrepov na gospodarstvo, bo potrebno še počakati.

Predstavljajo tudi novo publikacijo Lifelong Guidance in Estonia 2020, v kateri izčrpno predstavljajo pregled vseživljenjske karierne orientacije v Estoniji, in sicer od strateškega pogleda, odločevalskih in izvajalskih institucij ter tipov storitev VKO, vpeljanih digitalnih rešitev za posredovanje storitev VKO, potrebnih kvalifikacij izvajalcev VKO, do mednarodnega sodelovanja in predstavitve izobraževalnega in zaposlovalnega sistema.

V praktičnem vodniku z naslovom The Career Coaching Toolkit je predstavljenih 34 učinkovitih tehnik, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah. Knjižica nudi poglobljeno razumevanje posamezne tehnike – kako in zakaj deluje in kdaj jo uporabiti pri delu s strankami.

Vse to in še več lahko preberete v majskem VKO novičniku ali pa na e-portalu o vseživljenjsko karierni orientaciji VKO točka, kjer se lahko naročite na e-novice.

 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content