Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 6. 2018

Majska številka Novic Platforme LLLP

Platforma za vseživljenjsko učenje razpisuje natečaj za nagrado LLLP. Osrednja tema je kultura vseživljenjskega učenja, priznanja pa se letos podeljujejo na treh področjih: učna okolja, vrednotenje in aktivno državljanstvo (vloga izobraževanja in kulture v celoviti družbi).

Platforma pozdravlja podvojitev evropskega proračuna, namenjenega programom Erasmus+. V svojem odgovoru pa poudarja pomen opolnomočenja državljanov s pomočjo učenja in dobro zasnovanega sodelovanja. EK nagovarjajo, naj svoje prihodnje finančne okvire usmeri tudi v medsebojno učenje, povečanje socialnih in državljanskih kompetenc, delovanje nevladnih organizacij in mobilnost.

Objavljajo prvi odziv organizacije na drugi sveženj ukrepov za evropski izobraževalni prostor – Gradnja močnejše Evrope do leta 2025, katerega glavni namen je okrepiti kulturno razsežnost EU in povečati vključenost mladih.

Poročajo s preteklih dogodkov, tudi s partnerskega sestanka projekta DIGIT, ki je bil v Žalcu, ter napovedujejo sestanek Interesne skupine za vseživljenjsko učenje in Letno konferenco LLLP.

Na kratko predstavljajo novice članov in partnerjev LLLP, uradne objave, predstavljajo publikacije, navajajo seznama trenutnih finančnih spodbud EU in prostih delovnih mest. Objavljen je tudi koledar dogodkov do konca leta.

Vse to in še več najdete na povezavi.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content