Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 6. 2022

Majska izdaja Cedefopovega novičnika

Uvodni članek poroča o srečanju generalnih direktorjev za poklicno izobraževanje in usposabljanje (DGVT), ki je bil 16. in 17 maja. Poudarjena je bila ključna vloga poklicnega izobraževanja in usposabljanja v sedanjem zgodovinskem obdobju, ko grozi energetska kriza in je okolju prijazno evropsko gospodarstvo nujna prednostna naloga.

In o čem vse še pišejo v 120. številki Cedefopovega novičnika?

V ospredju evropskega tedna poklicnih spretnosti je bil zeleni prehod. V 27 državah je potekalo več kot 800 fizičnih, hibridnih in virtualnih dogodkov, na katerih je sodelovalo več kot 300.000 ljudi.

Leto 2022 je evropsko leto mladih in v 5. epizodi Cedefopovega podkasta Skillset and match se z nagrajenci #CedefopPhotoAward iz štirih evropskih držav pogovarjajo o njihovih učnih in zaposlitvenih izkušnjah, težavah, s katerimi so se srečali, rešitvah, ki jih predlagajo, in načrtih za prihodnost.

Povečanje števila spletnih zaposlitvenih oglasov (OJA), kar lahko spremljate v Cedefopovem orodju Skills-OVATE, kaže, da se je evropski trg dela po motnjah, povezanih s koronavirusom, v letu 2021 okrepil.

Pišejo tudi o zaključkih 4. bienala VPL, ki je potekal 19. in 20. maja v Reykjaviku: potrjevanje predhodno pridobljenega znanja mora postati sestavni del politik in storitev v podporo vseživljenjskemu učenju.

Predstavljajo majsko številko revije Skillset and match, ki v ospredje postavlja evropsko leto mladih.

Ne spreglejte pa tudi najnovejših publikacij, videov in dogodkov, ki jih napovedujejo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content