Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 2. 2022

LLLP se bo v letu 2022 posvečala naložbam v izobraževanje in usposabljanje?

Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) v zadnji izdaji novičnika (LLLP Insights) napoveduje temo, ki se ji bodo posvečali v letu 2022. Z mnogimi dejavnostmi bodo osvetljevali naložbe v izobraževanje in usposabljanje (Investment in education and training: a public good for all).

Naložbe v izobraževanje in usposabljanje danes ostajajo široka tema in vsekakor aktualna točka dnevnega reda Evropske unije. V okviru programa Vseživljenjsko učenje v izobraževanju želimo k temi naložb pristopiti z vidika socialnega vključevanja, predvsem z odpravljanjem vrzeli v učenju, ki so se v času pandemije še povečale. Financiranje izobraževanja, usposabljanja in možnosti vseživljenjskega učenja bi se moralo osredotočiti zlasti na pravičen dostop in vključevanje predvsem ranljivih skupin.

V rubriki Novice Platforme povzemajo svoje delovanje in napovedujejo nekaj dogodkov, med njimi srečanje Laboratorij za vseživljenjsko učenje – nacionalno izobraževanje za deležnike v izobraževanju (LLLab 2022), ki ga pripravljajo 30. in 31. maja 2022 v Nici v Franciji. Razpravljali bodo o pravicah do vseživljenjskega učenja za prihodnost Evrope.

Januarska številka novičnika prinaše še številne druge vsebine, od knjižnice projektov, novosti v mreži LLLP, pregleda pomembnega dogajanja v Evropski uniji in vseživljenjskem učenju po svetu do prostih delovnih mest, razpisov, predstavitev publikacij in pregleda prihajajočih dogodkov.

Starejše številke LLLP Insights najdete tukaj. Če so vaš vsebine pritegnile, se naročite na novičnik LLLP.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content