Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. 1. 2024

LLLP predstavlja priložnosti za vseživljenjsko učenje

Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) v novem novičniku predstavlja nekaj ključnih poudarkov za leto 2024.

Za začetek napovedujejo številne dogodke, med njimi izpostavljamo:

  • dogodek »Spodbujanje sodelovanja mladih v Evropi« (Bruselj, 12. in 13. februar), na katerem bodo mladi multiplikatorji, nacionalni in evropski predstavniki mladinskih in civilnodružbenih organizacij, strokovnjaki in oblikovalci politik razpravljali o izzivih ter sprejeli konkretne ukrepe za volitve v EU leta 2024;
  • Teden civilne družbe »Dvignite se za demokracijo«, ki ga kot institucionalni partner civilne družbe organizira Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) od 4. do 7. marca v Bruslju;
  • Generalna skupščina platformo LLLP (Bruselj, 17. in 18. junij);
  • Teden vseživljenjskega učenja 2024 (Bruselj in drugod po Evropi, od 25. do 29. novembra).
Logotip glasila LLLP Insights z dvema poudarkoma januarskega novičnika v letu 2024.

Tudi v letu 2024 se bodo zavzemali za pravico do izobraževanja in usposabljanja za vse. Temo leta 2023 so zaokrožili z dokumentom Key competences for all: a lifelong learning approach. Tudi v prihodnje se bodo trudili, da ta priporočila sprejmejo institucije EU.

Tematski  poudarek v letu 2024 je: Izzivi 21. stoletja za učiteljski poklic – poziv k sistemskim spremembam. Več o tem lahko preberete tukaj.

V tem letu bo platforma nadaljevala z zbiranjem podatkov za raziskavo Feasibility study on national lifelong learning platforms. V njej ocenjujejo izkušnje s programom Erasmus+ od leta 2021 do 2023. Letošnja izdaja se bo osredotočila na Finsko, Madžarsko, Poljsko, Slovenijo in Španijo. Raziskava je na voljo v jezikih vseh naštetih držav in v angleščini. Rok, do katerega lahko izpolnite vprašalnik, je bil podaljšan do 29. februarja 2024.

Vse to in še več najdete v novičniku, ki je izšel sredi januarja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content