Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 10. 2021

Ljudska univerza Celje praznuje 100 let

Ljudska univerza Celje je v septembru praznovala 100-letnico svojega obstoja in delovanja. Jubilej so počastili s slavnostnim dogodkom, ki je bil 30. septembra v Celjskem domu.

Zametki Ljudske univerze Celje (LU Celje) sodijo v september leta 1921. Klub naprednih slovenskih akademikov Celje je v sodelovanju s celjskimi kulturnimi organizacijami organiziral sklop tridesetih poljudno-znanstvenih izobraževanj. Stoletni skok v sedanjost nas postavi v čas, ki ga po dolgem in po čez zaznamuje epidemija covid-19. Na LU Celje se zavedajo pomena kakovostnega izobraževanja. Pri izobraževalnem procesu tako uporabljajo sodobne pristope, spodbujajo razvoj kompetenc prihodnosti in posameznike usmerjajo k multidisciplinarnemu pristopu v izobraževanju.

100-letnico LU Celje in Andragoškega zavoda Maribor – ljudske univerze (jubilej bodo praznovali v januarju 2022) so 29. septembra obeležili tudi s tiskovno konferenco, ki je bila v mestni hiši v Ljubljani.

To je bil prvi med 100 dogodki, ki jih Zveza ljudskih univerz Slovenije (ZLUS) pripravlja ob 100 letnici ljudskih univerz v Sloveniji.  Vse do pomladi 2022 bodo potekali po celotni Sloveniji. Z njimi želijo poudariti pomen ljudskih univerz, ki letno izobrazijo več kot 100.000 udeležencev in odraslim omogočajo, da pridobijo tako formalna kot neformalna znanja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content