Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 8. 2020

Letos jubilejni 20. Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) v Ljubljani je največja prireditev za starejše v Evropi. Predstavlja in uveljavlja prepričanje, da ima Slovenija velik ustvarjalni in delovni potencial v starejši populaciji prebivalstva. Organizatorji želijo s festivalom pokazati, kaj zmore starejša generacija, kakšne so poti do njenega enakopravnega vključevanja v družbene tokove in programe, ki bodo starejše obravnavale kot enakopraven del prebivalstva.

Festival je ustvarjalno okolje. Ponuja priložnosti za srečanja, vzpostavitev sodelovanja in povezovanja med vsemi generacijami, za predstavitev državnih politik, programov, usmeritev in strokovnih pogledov na življenje in delo starejših. Hkrati predstavlja veliko priložnost za promocijo programov, izdelkov in storitev, namenjenih starejšim. Tako je festivalsko dogajanje, poleg širše družbene naravnanosti, tudi poslovna priložnost za vse, ki iskreno verjamejo v sposobnosti starejših in jih cenijo.

F3ŽO v letu 2020 obeležuje jubilejno 20. obletnico svojega obstoja. Vrata kulturnega hrama – Cankarjevega doma, bodo brezplačno odprta tri dni, od 30. septembra do 2. oktobra.

Tudi letos ponuja zanimive izobraževalne dogodke, polemične strokovne razprave in številne delavnice ter natečaje za vse generacije. Ne manjka pa niti bogat kulturni program na različnih prizoriščih ter dobrodelna akcija.

Na njem se deveto leto zapored predstavlja tudi ACS s partnerji.

Več o festivalu najdete na spletni in Facebook strani.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content