Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 7. 2022

Kulturno-umetnostna vzgoja v šolskem letu 2022/23

Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvo RS za kulturo (MK) in Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ) s svojo okrožnico vabijo, da

  • se pridružite mreži koordinatorjev kulturno-umetnostne vzgoje (KUV),
  • obiščete prenovljeni spletni portal Kulturni bazar ter
  • se v čim večjem številu odzovete na ponujene dejavnosti in s tem tudi vi prispevate k dostopnosti kakovostne KUV v vašem okolju.

V sodelovanju s kulturnimi ustanovami in drugimi partnerji je tako nastala že tradicionalna napoved različnih nacionalnih dogodkov, projektov ter skupnih strokovnih usposabljanj na tem področju. S tem želijo prispevati k lažjemu načrtovanju kakovostne KUV v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Med njimi je tudi Nacionalni mesec skupnega branja 2022 – NMSB 2022 z Beremo skupaj, od 8. septembra do 9. oktobra 2022. Spletni dogodkovnik, ki ga ureja ACS, vse leto omogoča dostop do informacij o dogajanju, povezanem s knjigo, branjem, bralno kulturo na območju celotnega slovenskega družbenega prostora – tudi v slovenskih skupnostih, ki živijo zunaj meja Republike Slovenije.

Izpostaviti želimo še e-strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2022 od 27. junija do 31. avgusta. Prinaša izbor dogodkov s Kulturnega bazarja 2022, ki je bil 31. marca v ljubljanskem Cankarjevem domu. Udeležbo na strokovnem usposabljanju si zagotovite z e-prijavo. Ogled je brezplačen, udeleženci celotnega usposabljanja prejmejo potrdilo o udeležbi.

Sicer pa vabimo, da si aktualne informacije ogledate še v obvestilih za julij in avgust. Na obvestila se lahko naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content