Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 7. 2020

Krepitev evropskega sodelovanja na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja – poročilo o napredku dogovorov iz Rige

V središču poročila z naslovom Enhancing European cooperation in VET: outcomes of the Riga cycle je razvoj petih prednostnih področjih poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU), o katerih so se dogovorili leta 2015. V Sklepih iz Rige so institucije EU, države članice, države kandidatke in države Evropskega gospodarskega prostora ter socialni partnerji in evropski ponudniki poklicnega izobraževanja določili niz uresničljivih ciljev za obdobje 2015–2020. Poročilo ponuja pregled stanja politik PIU v sodelujočih državah ter izzive za prihodnost.

Delo med letoma 2015 in 2019 kaže na kontinuiteto s prejšnjimi nacionalnimi strategijami in pobudami. Potrjuje nedavno osredotočenost na vajeništvo in druge oblike učenja na delovnem mestu ter večjo pozornost boljšemu dostopu do PIU in kvalifikacij. V poročilu so predstavljeni tudi ukrepi, sprejeti za poklicni razvoj učiteljev in mentorjev PIU, zagotavljanje ključnih kompetenc in kakovosti.

Poročilo dopolnjujejo podrobnejše informacije o razvoju nacionalnih politik, tudi za Slovenijo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content