Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

26. 3. 2019

Konference in seminarji omrežij ESREA v letu 2019

Evropsko združenje za raziskovanje izobraževanja odraslih (European Society for Research on the Education of Adults – ESREA) na svoji spletni strani napoveduje konference in seminarje v letu 2019:

Prvi se bodo na svoji 10. konferenci sestali člani Omrežja za izobraževanje in učenje starejših odraslih (ESREA research network on Education and Learning of Older Adults – ELOA). Naslov letošnjega dogodka, ki bo 10. in 11. maja 2019 v Ljubljani, je The pluralisation of transitions to the after-working life phase: Gender capital, silver productivity and mental health. Podrobnosti o konferenci ELOA, ki bo združena s konferenco projekta o vključevanju starejših moških v skupnost (Old Guys Say Yes to Community), si lahko ogledate na spletni strani dogodka.

Med 16. in 18. majem bo v Pragi na Češkem 4. konferenca Omrežja za študije politik v izobraževanju odraslih (ESREA research network on Policy studies in Adult Education),  ki v ospredje postavlja preplet izobraževanja odraslih in sodobna tveganja (Adult Education and Learning Policy in a World Risk Society). Več najdete na spletni strani https://sites2.ff.cuni.cz/esrea2019/.

Raziskovalci Omrežja Med globalnim in lokalnim (ESREA Research Network Between Global and Local) se bodo srečali na konferenci z naslovom Izobraževanje odraslih in skupnosti: življenje in učenje v raznolikih skupnostih (Adult Learning and Communities: Living and Learning in Diverse Communities) med 13. in 15. junijem 2019 v madžarskem mestu Pécs. Oglejte si konferenčno spletno stran: http://esrea.ckh.hu/.

Dogodek z naslovom Raziskave in praksa v izobraževanju odraslih med socialno državo in neoliberalizmom (ESREA 9th Triennial European Research Conference : Adult Education research and practice between the welfare sate and neoliberalism) bo med 19. in 22. septembrom 2019 gostila Filozofska fakulteta Univerze v Beogradu. Podrobnosti najdete na spletni strani: http://www.aes.rs/esrea2019/. Organizatorja vabita strokovnjake in praktike k pripravi in prijavi prispevkov. Oglejte si program dogodka.

Člani omrežja Dostopnost, učenje vodenja kariere in oblikovanja identitete (ESREA Access, Learning Careers and Identity Network) se bodo na konferenci zbrali med 7. in 9. novembrom 2019 v portugalskem mestu Coimbra. Tema še ni določena.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content