Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 5. 2024

»Kohezijska politika deluje …«

Tik pred prvomajskimi prazniki je izšla nova številka mesečnega e-informatorja Vizija kohezija. V njej pišejo o 9. kohezijskem forumu, ki je potekal v Bruslju 11. in 12. aprila 2024. Razpravljali so o pomembni vlogi kohezijske politike pri izboljšanju blaginje vseh ljudi, ki živijo v Evropi. Sporočilo evropske komisarke za kohezijo in reforme Elise Ferreira je bilo jasno: kohezijska politika deluje in jo je treba obdržati ter okrepiti.

Evropska kohezijska politika prinaša dobre rezultate tudi v Sloveniji. Zato so v aprilski številki Vizije kohezije vabili h glasovanju za Naj EU projekt 2024. V okviru natečaja EU projekt, moj projekt so letos izbrali 20 projektov, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi. S tem so simbolno obeležili 20. obletnico članstva Slovenije v EU. Do 8. maja 2024 ste lahko glasovali za svojega favorita.

Naslovnica aprilske številke Vizije kohezije 2024.

Sicer pa v tokratni številki Vizije kohezije ne spreglejte novih in aktualnih javnih razpisov, zanimivih novic s področja evropske kohezijske politike in ostalih rubrik, ki ste jih že vajeni.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content