Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 3. 2019

Kako z različnimi  vodstvenimi in učnimi pristopi izboljšujemo vodenje in učenje?

Na to raziskovalno vprašanje bo poskušal odgovoriti znanstveni posvet Vodenje v vzgoji in izobraževanju: Raziskovanje prakse vodenja, učenja in poučevanja. Osvetlili bodo predvsem področji učiteljevega in ravnateljevega raziskovanja lastne prakse. Skupnosti učenja namreč opolnomočijo vse udeležence za uspešnejše učenje ter za uvajanje izboljšav učenja in poučevanja. Sodelovanje kot temelj skupnosti učenja je v resnici sistematičen proces, kjer ravnatelji in učitelji v skupinah analizirajo in izboljšujejo prakso vodenja in poučevanja, s tem pa se tudi sami učijo. 

Skupnost učenja mora biti sposobna raziskovanja s pomočjo nenehnega analiziranja in interpretiranja podatkov ter iskanja dokazov, ki potrjujejo, da so se spremembe v resnici tudi zgodile.

Podrobnosti o posvetu, ki bo 2. in 3. aprila 2019 v Hotelu Slovenija v Portorožu, najdete na spletni strani Šola za ravnatelje, ki posvet organizira. Na posvet se prijavite preko spletne strani MIZŠ, program KATIS / Katalog programov: https://lim3.mss.edus.si/katis/KatalogProgramov.aspx

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content