Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 5. 2022

Kaj prinaša najnovejša številka glasila Cedefop Newsletter?

Aprilska številka Cedefopovega novičnika v ospredje postavlja članek z naslovom What Europe is doing for Ukraine refugees?  Ustanove za poklicno izobraževanje in usposabljanje iz vse Evrope si izmenjujejo podatke in informacije o izpolnjevanju izobraževalnih potreb ljudi, ki so pobegnili pred vojno v Ukrajini, ter o njihovem lažjem dostopu na trg dela.

V rubriki News from Cedefop pišejo o tem, da so predstavniki mreže ReferNet forum razpravljali o potrebah beguncev iz Ukrajine. Medtem ko države članice EU sprejemajo na milijone ljudi, ki bežijo pred vojno v Ukrajini, Cedefop primerja podatke o izobraževalnih dosežkih ukrajinskih učencev in učencev iz EU, da bi pomagal beguncem optimizirati dostop do izobraževanja v njihovih državah gostiteljicah.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 119. številke glasila CEDEFOP Newsletter.

Glede na izzive brez primere, ki jih je povzročila pandemija COVID-19, se zdi, da je njen vpliv na zaposlovanje in delovna mesta v EU manjši, kot so se mnogi bali. Leta 2021 so se pojavili jasni znaki izboljšanja na evropskem trgu dela.

Poklicno izobraževanje in usposabljanje kot rešilni jopič je naslov kratke predstavitve, v kateri pišejo o mladih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, zato se soočajo z velikim tveganjem poklicne, digitalne in socialne izključenosti.

Vse to in še več – predvsem napoved dogodkov – preberite v 119. številki glasila Cedefop Newsletter. Več objavljenih novic poiščite na spletni strani Cedefop, kjer se lahko naročite na novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content