Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

30. 4. 2021

Kaj je novi evropski Bauhaus?

Evropska komisija je januarja sprožila pobudo novi evropski Bauhaus, ki jo je predsednica Ursula von der Leyen napovedala že septembra 2020 v svojem govoru o stanju v EU.

Cilj pobude je na podlagi razprav oblikovati nove načine življenja na stičišču umetnosti, kulture, socialne vključenosti, znanosti in tehnologije. Omogoča uresničevanje zelenega dogovora v našem življenjskem okolju. Je poziv k zasnovi in oblikovanju trajnostnega in vključujočega okolja, ki ga bomo zgradili z združenimi močmi in nas bo navdajalo z lepoto.

Pogovori v okviru novega evropskega Bauhausa bodo osredotočeni na naše življenjsko okolje, hkrati pa bodo obravnavali odnos med naravnim in grajenim življenjskim okoljem. Gre za praktičen pristop k opredelitvi načinov življenja, ki združujejo estetsko, trajnostno in vključujočo komponento in ki nam bodo v navdih pri oblikovanju naše prihodnosti.

Več o pobudi – ambicijah, časovnem razporedu in začetni strukturi – si oglejte tukaj. Spremljajte #NewEuropeanBauhaus in se pridružite se pogovorom!  

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content