Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

21. 4. 2022

Kaj je novega na EPALE?

Vsi, ki ste člani skupnosti EPALE, novosti prav gotovo že poznate. Spodbudili pa bi radi vse tiste, ki skupnosti še ne poznate, pa vendar vas vsebine naslavljajo, da se ji pridružite. Le tako boste lahko dostopali do zanimivih virov, novic, spletnih dnevnikov in ostalega, kar EPALE ponuja.

Vojna v Ukrajini z vso svojo surovostjo in katastrofalnimi posledicami v nas vzbuja občutek nemoči. A kljub temu ne moremo ostati brezbrižni in pasivni. Zato je na EPALE nastala nova rubrika o kriznem izobraževanju, v kateri se zbirajo prispevki, viri, ideje in prakse o tem, kako se lahko izobraževanje pripravi na krize razmere, se nanje ustrezno odzove ter pripomore pri soočanju z njimi.

S kriznimi razmerami je povezana tudi naslednja spletna razprava. V četrtek 28. aprila, od 10. do 16. ure bo EPALE gostil spletno razpravo o kulturi v kriznih razmerah. V razpravi bomo sledili naslednjim vprašanjem:

  • Kako se jev zadnjih tednih spremenilo dojemanje kulture in umetnosti v Ukrajini?
  • Kaj pomeni kultura v kriznih razmerah?
  • Kako lahko zagotovimo ohranjanje kulture in kulturnih dejavnosti v času krize?
  • Ali je izvajanje kulture v času krize luksuz ali nuja?
Pasica_za_drugi_zajtrk_z_EPALE.

Na portalu je objavljen nov kataloga spletnih tečajev. Ponuja dostop do številnih priložnosti spletnega usposabljanja ter pridobitve certifikatov strokovnjakom za izobraževanje odraslih, ki želijo izboljšati svojo raven strokovnega znanja.

EPALE ambasadorje širijo glas o učenju in izobraževanju odraslih po vsej Evropi. Na posebnem spletnem dogodku decembra 2021 so skupaj razmišljali o svoji vlogi, poslanstvu in identiteti. Plod tega je nekakšna »osebna izkaznica«, ki so jo poimenovali The Identikit of the perfect EPALE Ambassador.

Izšel je nov zbornik zgodb skupnosti EPALE. V njem so zbrane osebne zgodbe o navdihu, odpornosti in praksi. Zgodbe pripovedujejo o pogumu in moči ljudi, da se soočajo z izzivi in premagujejo ovire.

Za konec pa vas le še vabimo, da se pridružite skupnosti izobraževalcev odraslih iz vse Evrope. Povezani lahko delujemo boljše. Obiščite platformo EPALE in brezplačno ustvarite svoj uporabniški račun.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content